AZ ISMERKEDÉS KÉZIKÖNYVE

(NEM VÉGLEGES VERZIÓ)

 

Eredeti nyelv: angol

Fordította: Ismeretlen

Fordítást javította, bővítette, kifejezéseket magyarította: Randiguru (http://csajozas.nok.hu)

A könyv szabadon terjeszthető, amennyiben ellenszolgáltatás nélkül, teljes egészében, módosítás nélkül kerül forgalomba.

A könyv legújabb változatát letöltheted itt: http://csajozas.nok.hu/kezikonyv

ELSŐ RÉSZ

MÁSODIK RÉSZ

TARTALOM

3. A minták és a csábító beszéd

Fontos értékek kiderítése

Fontos értékek kiderítése

Transz-szavak

Finomhangolás

Értékek kiderítése - a kérdések

Értékek kiderítése - a válaszok

A tökéletes kapcsolat

Bevezetés a mintákhoz

A mintákról

A minták előadása - általános szabályok

A minták előadása - hangszín

Rögzítések

Idézet és halmozás

Időtorzítás

HARMADIK RÉSZ

 

 

 

 

 

MÁSODIK RÉSZ

 

3. A MINTÁK ÉS A CSÁBÍTÓ BESZÉD

 

Fontos értékek kiderítése


Ezen taktika lényege abban rejlik, hogy kiderítsd, mit akar egy férfitól, mi az, ami tetszik neki benne és így álmai férfijává tudj válni. Persze ne hagyd magadat becsapni: azért, mert azt mondja, egy magas és anyagilag biztos lábakon álló férfit képzel el partnereként, még ne rohanj a doktorhoz implantátumokat rakatni a lábadba, de még egy bankot sem kell kirabolnod. Ezek a tulajdonságok valójában 'Látszólagos értékek'; ami annyit jelent, hogy egy magas férfi önmagában még nem jelent számára semmit - az számít, hogyan érzi magát egy magas férfival az oldalán. Ez a dolgok nyitja: minden ilyen 'látszólagos érték' mögött rejlő 'valódi értéket' kell kiderítened, mert az az, amire igazából vágyik. Vegyük példaként a magas férfi esetét. Ha megkérdezed tőle, 'milyen érzés az, ha egy magas férfival vagy?', talán azt a választ adja, hogy biztonságban érzi magát. Tehát ez az, amit valójában akar: biztonságérzetet, amelyet - szerinte - egy magas férfi képes számára nyújtani, nem pedig eleve a magas férfit. Valójában visszautasítaná azt a magas férfit, aki nem nyújtja számára a megfelelő biztonságérzetet, miközben te, talán nem éppen égimeszelő létedre megteremtheted számára ezt az érzést.


'Látszólagos értékek' és 'valódi értékek'

Fontos rájönnöd arra is, hogy bizonyos közelítő értékek mit jelentenek számára és hogy fedezi fel ezeket másokban. Például az, hogy milyen érzelmek kapcsolódnak számára pl. a becsületességhez, a kedvességhez és az udvariassághoz. Ezen tulajdonságokat megnevezve ugyanis három olyan szót adott meg, amely mindenkinek mást és mást jelent, ezért fontos megértened, hogy pontosan mit jelentenek ezek számára.


'Valódi értékek' = kívánt értékek

Azok számára, akik még mindig nem biztosak abban, hogy mi is ez az egész, itt egy példa:

K: Neked mi a fontos egy kapcsolatban?
V: Szeretem a magas pasikat (közelítő érték).
K: Miért, hogy érzed magad egy magas férfival együtt?
V: Hát, olyan biztonságérzetet ad. (valódi értékek, azaz a kívánt értékek)

Az ilyen puhatolózásokkal arra szeretnél rájönni, hogy melyek azok az érzések, amelyek számára kellemesek és hogyan tudod ezeket az érzéseket megteremteni számára. A fent leírt példában egyáltalán nem fontos, hogy magas vagy-e vagy sem, amíg mondjuk veled érzi magát biztonságban.
Néhány ilyen általános dolog, ami fontos a nők számára: kényelem, biztonság, érzelmi kötődés és majd csak ezután a testi dolgok. Ha te csak egy részét tudod megadni neki, akkor csak barát vagy. Ha gondoskodtál az érzelmi kötődésről is, akkor az utolsóról már valószínűleg ő maga gondoskodik.

A lényege a dolognak az, hogy nem az számít, mit mond, mit akar (magas pasi, gazdag pasi, stb. pasi). Az számít, hogy mi az az érzés, amit érez, mikor az az (magas, gazdag, stb.) illető a közelében van; ha pedig rájössz, mik azok a számára fontos érzések, és azokat meg tudod teremteni számára, akkor azokat az érzéseket hozzád fogja kapcsolni.

Megjegyzés 1

Azzal, hogy őróla beszélgettek, egyre többet tudsz meg róla, ami nem egy hátrány, ha a hódító stratégiádat akarod megtervezni. Nem is beszélve arról, hogy ez számára is 'hazai pálya'. Ha pedig közben nem árulsz el sokat magadról, ő akar majd egyre többet megtudni rólad. De csak addig légy a rejtélyek embere. Ahogy rájöttél, hogy mi az, amit férfiban keres (mert nem csak hallgattad, gondolataidba merülve, hanem oda is figyeltél, igaz?), légy az a férfi.


Megjegyzés 2

Ne próbálj piacot kialakítani a te termékedre csak azért, mert szerinted az egy baromi jó valami. Ehelyett inkább próbáld kideríteni, hogy mire van szüksége a piacnak, és így biztosan sikeres leszel. Ha a szükségletet fedezed, akkor nem tévedhetsz el túlságosan.


Megjegyzés 3

Ha a lány személyiségét akarod megismerni, hiszen sokkal érdekesebbnek találnak majd. ha azt hiszik, hogy valami egyedi dolog van bennük, és az tetszett meg neked. Valami olyasmi, amit a sok nő közül csak benne látsz, és ami őt különösen vonzóvá teszi számodra. Számukra ha egy férfi csak a külsejükre bukik, az disznó, stb... A mélyebb, nem csevegő jellegű kérdések során elhatárolod magadat az olyan alakoktól; sokkal másképpen érzik magukat egy-egy ilyen kitárulkozás alkalmával mit amikor azt mesélik el valakinek, hogy hol csináltatták meg a hajukat és mennyibe került.


Megjegyzés 4

Mindenkinek vannak szükségletei. A hódításnál az alábbi szabályokaz alkalmazva megduplázódhatnak a sikereid.

1. szabály

Minden embernek- legyen bár megasztár vagy akár a tökéletes nő - vannak vágyai. Ez nagyon nyilvánvalónak tűnik, de gondoljunk csak jobban bele. Lehet, hogy annak a legeslegjobb nőnek van egy sereg udvarlója; lehet, hogy a legdrágább ruhákban járnak, stb. De még nekik is vannak olyan dolgaik, amik nem állnak rendelkezésükre. Szívük mélyén vágynak valamire. Ez a 'valami' lehet a kalandtól kezdve a tisztelettől keresztül egészen odáig, hogy ismét kislány szeretne lenni. Talán nem is lehet meghatározni, hogy mi is az pontosan. Az viszont biztos, hogy mindenki 'vágyik" valamire.

2. szabály

Egy közhely: próbáld kideríteni, hogy mi ez a valami. Légy érzékeny. Össze tudod rakni a képet azokból a kis darab információkból, amelyeket magáról elárul. Ha ügyesen irányítod kérdéseiddel a beszélgetéseteket, akkor elég sok mindent megtudhatsz róla. Azt kell keresned, hogy mi az amire mindig is vágyott de nem kapta / kapja meg; valami, amire szüksége van de a körülmények stb. miatt az most nem áll a rendelkezésére. Ez lehet bármi, ha pedig megtudod, akkor könnyedén betöltheted ezt a hiányt.

3. szabály

Töltsd be ezt a hiányt. Ilyen egyszerű. Használd ehhez az alábbi nyelvi mintákat.

4. szabály

Ismét egy közhely: a beteljesült igények érzését próbáld meg magadhoz kötni. Ha elég sokszor sikerül ezt elérned, akkor hamarosan te válsz az ideális partnerré számára.

 

 

 

 

Transz-szavak

 

Ha hódításod tárgya épp a belső értékeiről nyilatkozik vagy az érzéseiről kérdezed, alaposan figyelj arra, hogy mit mond. Még fontosabb azonban azokra a szavakra figyelned, amelyekkel használ és amelyek segítségével kifejezi magát.

Azok a szavak, amikre a hangsúlyt helyezi illetve gyakran, ismétlődően használ az úgynevezett "transz-szavak". Ezek amikkel gondolkodik, amiket a legjobbam ismer. Tehát amit ezekkel a szavakkal mondasz el neki, az valószínű, hogy nagyobb megértésre talál, a lelki társának fog gondolni, és persze szimpatikusabb leszel számára.

Nagyjából arról van szó a kulcsszavak alkalmazása esetén, hogy ugyanazt mondod neki vissza, ami az ő szájáról elhangzottak, egy kicsit más csomagolásban de a saját transz-szavaival. A dolog eléggé hatékony - végül is, hogy nem igazán van a módszernek stílusa, még nem jelenti azt, hogy nem hatásos. :-)

Ha ezt a taktikát egy kicsit kifinomultabb módon szeretné valaki használni, akkor a következő a teendő: hallgasd meg figyelmesen, jegyezd meg a kulcsszavakat, és mondd vissza neki - egy kicsit később, némi idő elteltével. :-) És talán egy kicsit más szövegkörnyezetben. A két alkalmazási mód között csupán árnyalatnyi különbségek vannak - az utóbbi esetében egy kicsit jobb memória és több fantázia szükségeltetik.

 

 

 

 

Finomhangolás

Fontos dolog felismerni azokat az érzelmi jeleket, amik arra utalnak, hogy a lány jó, rossz, esetleg közömbös érzelmekkel viseltetik valami iránt. Még azelőtt kell ezeket a jeleket értelmezni, mielőtt kiderítenéd az értékeit és a transz-szavait, visszatükröznéd neki, szexuálisan izgatott állapotba hoznád stb. Persze egy mosoly vagy egy "éhes kiskutya" tekintet persze pozitív, egy fintor vagy ásítás negatív dolgot sugallhat; a jelek azonban nem minden esetben ilyen egyértelműek. Tehát annak érdekében, hogy minél pontosabban beazonosíthasd, milyen reakciókat ad a lány egy-egy témára, amit feldobsz vagy kérdésre, ami elhangzik, először némi "finomhangolás" szükségeltetik a reakcióit illetően.

Derítsd ki egy-két kérdés segítségével, hogy milyen, amikor egyetért valamivel, mit tesz, ha nem ért egyet valamivel, és hogyan reagál, ha érzései semlegesek a téma iránt.

Felvezetheted játék formájában is. Mondd neki, hogy médium szeretnél lenni, ezért szeretnéd a segítségét kérni. Kérd meg arra, hogy gondoljon valami olyasmire, amivel teljes szívéből és minden tekintetben egyetért. Lényegtelen, hogy elmondja-e utána, mire gondolt, tulajdonképpen még jobb is, ha megtartja magának. Majd kérd meg, hogy gondoljon egy olyan témára, amivel kapcsolatban teljesen semlegesek az érzései. Végül pedig ugyanezzel a módszerrel vizsgáld meg azt, hogy milyen reakciókat ad, ha valamivel nagyon nem ért egyet. Ezután menj vissza a semlegesre, és játszd el ezt a hármas sorozatot még kétszer.

Ha ez megvan, kérd meg arra, hogy gondoljon bármire, amire szeretne, te pedig, az előző válaszreakciók figyelmes megfigyeléseire alapozva megállapíthatod, hogy jók, rosszak vagy semlegesek az érzései az általa kigondolt témával kapcsolatban. Egy idő után azonban célszerű hanyagolni a játékot, majd később visszatérni rá. A dolog lényege azonban abban rejlik, hogy mire rá akarsz mozdulni a lányra, képben legyél a jelzéseivel kapcsolatban és tudd, mikor tetszik, és mikor nem tetszik neki valami.

 

 

 

 

Értékek kiderítése - a kérdések

A következő mintakérdések hasznosak lehetnek az értékek és a kulcsszavak kiderítése során:

- Mi az, amit akar?
- Mi az, amit szeret?
- Szerinte neki mire van szüksége?
- Szerinte mi az, amit megérdemel?
- Mi olyan történt vele korábban, amit szeretné, ha újra megtörténne?
- Mi az, ami megrémíti?
- Mi az, ami boldoggá teszi?
- Mi az, amitől szexisnek érzi magát?

Ne próbáld valamilyen érzelmi állapot (pl. izgalom) felé terelni; lehet, hogy az nem is fontos számára. Pl. az "Értékesnek tartod az izgalmas életet?" nem olyan jó, mint a "Mi az, amit értékesnek tartasz?".

Az alábbiakban még néhány olyan kérdés olvasható, amelyek lehet, hogy kissé kevésbé érték-orientáltak; ennek ellenére azonban hasznosak lehetnek. Segítenek abban, hogy megismerd őt és a kérdésekre adott válaszaival jobban beleláthatsz a gondolatvilágába.

- Munkája során mik a kihívások / melyek a könnyű részek, mit szeret / mit nem szeret a munkájával kapcsolatban?
- Szerinte milyennek látják a barátai? (Ez használható az értékek kiderítéséhez és bevezetésképpen a tenyérjósláshoz is.)
- Szerinted én milyen vagyok? Hasznos értékelést kaphatsz arról, hogy milyennek lát téged, és hogyan haladsz a hódítással.
- Mi az első emléked gyermekkorodból? Ha pozitív vagy csak akár semleges töltésű is a dolog, ragadd meg és beszéltesd erről - ha ilyen dolgokról beszél, azt már lelki szemeivel feltárulkozásként élheti ezt meg.
- A legkedvesebb / legaranyosabb élményed az iskolával kapcsolatban? (Remélhetőleg ismét valami olyasmiről lesz szó, erről is beszéltesd, ha nem, kérdezz konkrétabban.)
- Az első nap az iskolában? (Ugyanaz, mint az első gyermekkori élménynél, de ne kérdezd meg a "legkedvesebb élmény az iskolából" előtt - még a végén túl könnyű lenne számára, és azt válaszolná, hogy az első nap volt az, és megfosztana a romantikus emlékektől :-))
- Mikor voltál a legnépszerűbb a barátaid körében? Emlékeztesd a "régi szép időkre".
- Emlékszel az első alkalomra, amikor komolyan és reménytelenül szerelmes lettél valakibe? :-) Hogyan történt?
- Melyik volt életed legboldogabb pillanata?
- Milyen szerepet játszanál el legszívesebben, ha egy filmben szerepelhetnél?
- Milyen életcél elérése okozta eddig számodra a legnagyobb örömet?
- Mennyire ismered magadat?


Ha némely kérdésre nem olyan jellegű válasz születik, mint amilyenre számítottál (pl.: mi az, ami megrémít - egerek), akkor fejtsd ki, hogy mire is gondoltál a kérdéseddel. Ha pedig van valami, amit nem értesz a válaszaiban, akkor pontosítsd a kérdést és tedd fel újra. Kevés azt gondolni, hogy megérted, menj biztosra, mivel ez szükséges

- ahhoz, hogy általad megértve érezze magát
- ahhoz, hogy valóban megértsd őt
- így tudod megérteni azt, hogyan is adhatod meg neki azt az érzést, amit ő elvár a partnerétől.

Persze nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy ezeket a kérdéseket be kell vezetni, és úgy kell feltenni, mintha azok a beszélgetés részei lennének. Ha csak úgy a semmiből tűnnek elő ezek a kérdések, akkor úgy tűnhet, mintha kikérdeznéd, vagy mintha begyakoroltad volna őket előre - ha pedig ezt hiszi, akkor el is áshatod magad.

Ha valamelyik kérdéssel netán nem jutnál eredményre, akkor ne erőltesd; ha viszony látod, hogy valamelyik témáról szívesen beszélnek, akkor menj el egészen addig, ameddig hagyják. Ha egyszer kialakul irántad egy szimpátia köztetek, akkor örömmel fogja a személyes dolgait elmesélni, és örömmel veszi azt is, hogy hallgatod és érdekel, amit mond.

 

 

 

 

Értékek kiderítése - a válaszok

A kérdezősködést és az értékkiderítést még az előtt kell elkezdened, mielőtt bármit is elárulnál neki magadról. Utána pedig gondosan válogasd ki (vagy találd ki) azokat a tulajdonságokat, amelyeket a kérdéseid feltevésekor pozitívnak nevezett meg, és kerüld azon dolgokat, amelyek iránt a nemtetszését fejezte ki. Néhány lány ugyanis az agresszív férfiakat szereti, néhányuk pedig a passzív példányokat, akikhez odabújhat (és akikkel végül lefekszik majd). Ezért először ki kell deríteni, mi az, amit akar, majd egy olyan oldaladat kell felé mutatni. Ebben az esetben azt fogja látni, hogy számos olyan tulajdonsággal rendelkezel, amit ő egy (szex)partnerben keres, míg nem tapasztal nálad olyan dolgokat, amelyek alapján kiszórja a lehetséges jelölteket. Mivel beszélgetésetek alatt folyton erre fog gondolni, ennyi megerősítés után úgy dönt majd, hogy te vagy a számára megfelelő személy. Ebben a helyzetben teljesen mindegy, hogy te milyen vagy. Személyiségedet azért alakítod ilyen módon, hogy számára te légy a megfelelő ember, akivel le szeretne feküdni, és ő is ezt fogja látni benned. Sokkal könnyebb dolgod van, mintha tényleg a saját tulajdonságaid szerint adnád ki magadat, és abban bízni, hogy tetszeni fog neki a valódi személyiséged. A lényege ennek abban rejlik, hogy elhatárolod magad a többi fickótól, akik a hülye szöveget lökik, a lányok ugyanis folyton ezt hallgatják. Ha be tudod bizonyítani, hogy érdekes és egyedi személyiséggel rendelkezel, akkor valóban tartani akarja majd veled a kapcsolatot, és tényleg várni fogja, hogy felhívd. Ha nem tudod meggyőzni őt az értékeidről (megnevettetni, elérni, hogy szexinek érezze magát stb.), akkor semmi okod nem lehet azt feltételezni, hogy megadja a telefonszámát.

A kedvenc időtöltése és hobbija is hasznosak lehetnek. Ha rájössz, hogy van egy kedvenc hobbija, pl. a hegymászás. Ez szintén egy érték a számára. Arra kell rájönnöd, hogy mi az oka annak, hogy szereti azt a bizonyos dolgot, és milyen érzelmeket okoz az számára, és eszerint alakítani a mintákat és a hódítás menetét. A lényeg, hogy Ő mit akar érezni.

Persze arról sem szabad elfeledkezni, hogy a kiderített értékekkel mit tegyünk. Kérdéseket feltenni egy dolog, és megint egy másik az, amikor turistaként viselkedünk az ő világába. Ha egy fickó mindenre, amit a lány mond csodálkozással és "Ez marha jó" -szerű szöveggel válaszol, akkor az illető hölgy egy idő után azt hiheti, hogy hódolójának nincs is saját élete, ha ennyire el van telve valaki máséval. Persze egyrészt be lehet vezetni a lányt a saját világodba, vagy kissé mérsékeltebb érdeklődést tanúsítani az ő dolgai iránt - de az a taktika lehet a legeredményesebb, hogy az értékek kiderítése után törekszel megteremteni azokat az értéseket, amelyeket a számára értékes dolgok alakítanak ki benne.

Megjegyzés: Az értékek kiderítésekor általában nem konkrét dolgok, hanem azoknak egy-egy jellemzője / jellegzetessége kerül megnevezésre. Az alapján, amit elmondanak, jobb ötletnek tűnik, hogy az általuk kedvezőnek vélt dolgokat nem direkt módon, hanem mondjuk egy történeten keresztül szemlélteted. Például nem érdemes azt mondani, hogy "Én is nagyon szeretem a macskákat"; érdemesebb inkább egy olyan történetet előadni, amelyben azt bizonyítottad, hogy szereted a macskákat. Hagyd, hogy a sztori hallatán saját maga vonja le a következtetéseket a számára kedvező tulajdonságaiddal kapcsolatban.

 

 

 

 

A tökéletes kapcsolat

Egy egyszerű érték-kiderítési képlet:

 

Első lépés

 

Te: Mi a fontos számodra egy kapcsolatban? Kapcsolatban, nem egy személyben...

Ő: Hát, x1

Te: Igen... ez nekem is nagyon fontos. És honnan tudod, hogy az x1 működik?

Ő: xxx (az x1-ről beszél)

Te: Egyetértek.... e nélkül elég nehéz. És mi az, ami ezen kívül fontos számodra egy kapcsolatban?

Ő: x2

Te: Aha... xxx (x2-ről beszélsz) s

Ő: xxx (x2-ről beszél)

Te: Igen... tényleg nagyszerű dolog lenne ilyesvalakivel összejönni. Ezen kívül van még valami, ami számít egy kapcsolatban?

Ő: x3

Te: Ja... xxx (x3-ról beszélsz)

Ő: xxx (x3-ról beszél)

 

Második lépés

 

Te: A három érték közül - x1, x2, x3 - melyik a legfontosabb, melyiknek kell, hogy feltétlenül meglegyen?

Ő: Hát... xn (n=1,2 vagy 3)

Te: Aha... gondoltam. És a másik kettő közül melyik a fontosabb?

Ő: xn (n=1,2 vagy 3)

 

Harmadik lépés

 

Egy-két órával később

Te: Tudod... azon gondolkodtam, hogy mennyi minden közös van bennünk, mert... (itt jöhet x1, x2 és x3 az előbb felállított sorrend alapján). Te mit gondolsz, működőképes lehetne a dolog?

 

 

 

 

A mintákról

A minták olyan lelkiállapotok és érzések leírására szolgálnak, amiknek bár látszólag semmi köze sincs sem a kiszemelt lányhoz, sem pedig hozzád, de a tudatalattijában az érdeklődés felkeltését idézi elő, azáltal, amit elmondasz neki. Ezeket az érzéseket felhasználhatod a magad irányában is, de maga az a tény, hogy az érzések bekövetkezésekor te vagy a közelében szintén eredményre vezethet. Persze ahhoz, hogy ezeket az érzéseket valójában átérezze, nem feltétlenül elegendő csupán szövegelni róla - lehet, hogy közben nem fordít rád kellő figyelmet, vagy egyszerűen elkalandozik szónoklásod közben. Ezért használj utasításokat is. "Érzed, hogy nő ez a jó érzés... amikor ráfókuszálsz az érzésekre... és teljesen átadod neki magad"

Ezek a minták tudatalatti üzeneteket is tartalmazhatnak, ún. "összekötő utasításokat". Például kivesszük egy-egy mintából a következőket: ".... így kell, hogy csináld. Velem ez még nem fordult elő..." Az összekötő utasítás a "csináld velem" vagyis a kialakított érzéseket és a vágyakat a te irányodba tereli.

Mikor már felkeltetted az érdeklődését magad iránt, az érzéseket a leghatásosabban szexuális jellegű metaforákkal lehet fenntartani. Ezek olyan kifejezések, amelyek egy adott kontextusban ártatlannak tűnhetnek, azonban a fantázia beindulásának következtében kikerülve abból a szövegkörnyezetből egész mást jelenthetnek. (Ilyen szavak pl.: feltár, behatol, kielégítő, elmegy, szájába ad (kifejezést...), stb). Tehát ne lepődj meg, ha a lány elvonul a mosdóba, és a székét nedvesnek találod :-)

 

 

 

 

A minták előadása - általános szabályok

Homályosság - fontos, hogy a minták alkalmazásakor amennyire csak lehet, ködösíteni kell. Egyrészt a homályosság egy nő számára nem feltétlenül hangzik összefüggéstelennek, mint a racionális férfi számára. Ez a fajta ködösítés számukra a romantikával, izgalommal, a rejtélyekkel és az intrikával egyenértékű. Másrészről pedig a minták ilyen alkalmazása által sokkal könnyebben kapcsolja az érzéseket és az értékeket a saját álmaihoz és tapasztalataihoz. Tehát: minél homályosabb, annál jobb!

Nem hangzanak túl mesterségesen ezek a minták? - Ha az ember megtanul bánni velük, akkor nem átverés, vagy memorizált szövegek remélhetőleg témához illő elmormolása lesznek, hanem a kölcsönös érdeklődési terület felfedezésévé válnak. Ilyenkor a minta-szerű beszéd magától adódik, még ha nem is hallottál róla korábban. Tehát ebben a kontextusban természetesen hangzanak a minták, segítségével többet lehet megtudni a másik személyről, érzéseiről, stb.. Persze a minták csupán példák (persze nagyon JÓ példák), nem pedig szabályok. Nem helyes azt gondolni, hogy ezek csak szó szerint működhetnek. Célszerű azt megtanulni, hogy hogyan működnek, és ennek segítségével akár saját mintákat is alkothatunk.

Előadható-e a minta, vagy félbeszakíthatnak közben? - Azok a nők, akik fogékonyak a mintákra, általában kétféleképpen reagálnak: vagy ülnek, és hallgatják, amit mondasz, vagy pedig félbeszakítanak, és kiegészítik a saját mondanivalójukkal. Ez rendben is van, hadd beszéljenek, ezzel csak tálcán nyújtják feléd azokat a transz-szavakat, amelyeket majd visszamondhatsz nekik. Tulajdonképpen a második kategóriába tartozó nők sokkal szórakoztatóbbak. :-)

Késleltetés - néhány nőnél, valamilyen oknál fogva, a minták alkalmazásakor a "késleltetés" effektus lép életben. A minták látszólag nem működnek a beszélgetés során, de egy órával, három nappal vagy esetleg három hónappal később szinte derült égből villámcsapásként ér utol. Ez a "késleltetés" könnyen egy újabb tényezővé válhat, amely a reakciót kiszámíthatatlanná teszi.

Félelem? Dehogy. Szórakozás! Ha sikeres akarsz lenni a mintákkal, nem szabad úgy felfogni őket, mintha könyörögni kellene. Még csak nem is arról szól a dolog, hogy átvered vagy félrevezeted a másikat. Nem kérem, a minták segítségével olyan érzéseket és örömöket okozol neki, amelyre senki más nem képes. Ha pedig így nézzük, akkor biztos lehetsz benne, hogy attól a gyönyörű lánytól, akivel kavarni szeretnél, biztosan nem kell félned. Egy olyasvalakivel állsz szemben, akinek te is sokat adhatsz, ugyanakkor ő is sokat kaphat tőled, HA elég okos, és szexi és vonzó, hogy megtartson téged.

Egy másik fontos szempontja a minták gyakorlásának az, hogy nem szabad komolyan venni. Az egészet tekintsd játéknak, kísérletezésnek. Ha nem jön össze a dolog, akkor legalább fejlesztettél a hódítási képességeiden.

A megfelelő hozzáállás: A kihívás az, ami szórakoztat. Nem könnyű, de az élet sem az. Lényeg az, hogy a lehetőségekhez képest jól érezd magad közben. Egy olyan fickó, aki nem követelőző, nem nyomulós, hanem láthatólag élvezi az udvarlás folyamatát, vonzóbb a nők számára. Ez pedig egy nagyon ritka attitűd az ilyen dolgok irányába.

 

 

 

 

A minták előadása - hangszín

A minták előadásának módja nagyban elősegíti azt, hogy vajon csodálatos érzéseket keltesz benne, vagy csupán egy ostoba, szánalmas bohócnak tűnsz előtte, aki egy előre bemagolt monológot akar felmondani neki.

Magának a szövegnek az előadásával nem fogsz elérni semmit, maguk a szavak nem fognak benne érzéseket kelteni. Bele kell élned magad a szövegbe, vele együtt kell érezned. Tehát nem elég csupán eldarálni a jól betanult szöveget, hanem valóban bele is kell élned magadat, vele kell lenned minden egyes lépésnél, egészen a végső vulkánkitörésig :-)

A minták persze nem varázsigék, amelyek hatására bizonyos események megtörténnek, csupán azért, mert hangosan (vagy nem annyira hangosan) elmondod azokat. Persze a kezdetekben jól jöhet néhány ilyen minta memorizálása, de az igazi sikereket az hozza majd meg, amikor már képes leszel arra, hogy saját mintákat gyárts egy olyan témáról, amely izgalmas és közel áll a kiválasztottad szívéhez. Segít, kicsit mélyebb és lágyabb, kicsit hipnotizáló hatású hangod van, de ha nincs... gyakorlat teszi a mestert.

A mélyebb hang használata elsőre talán kissé szokatlannak tűnhet, tehát gyakorolni kell. Jó ötlet felvenni a saját hangodat, hogy képet kapj arról, milyennek hallják mások a te hangodat; és meghallhatod azt is, hogy milyen az, amikor nem változtatod el a hangodat. Ha ez megvan, akkor kezdheted igazítani a hangodat és arra figyelni, hogy hogyan mondod, miközben magad is ilyen mintákat improvizálsz.

 

 

 

 

Rögzítések

A minták egy fejlettebb változata az ún. "kötődés" kialakítása. Ez a kötődés valójában Pavlov feltételes reflex kísérletein alapul. Az orosz tudós kísérleteinek lényege a következő volt: a kísérlet során megszólaltatott egy csengőt, és a kísérlet alanyának, a kutyának húst adott. A kutya szájában a hús láttán beindult a nyálképződés. Miután néhányszor megismételte ezt a folyamatot, a kísérletet úgy módosította, hogy megszólaltatta a csengőt, de húst nem adott hozzá. A kutya szájában ennek ellenére ismét beindult a nyálképződés. A csengő és az étel összekapcsolásával a kutyában kialakította a feltételes reflexet, amely ez esetben annyit eredményezett, hogy a csengő hatására - a hús nélkül - beindult a kutya szájában a nyálképződés.

Valami hasonlóval te is megpróbálkozhatsz [de ha lehet, készíts a szája alá zsebkendőt -- Randiguru]. A következő a teendő: ha észreveszed, hogy a társaságodban lévő lánynak jó kedve van, mosolyog, és láthatóan jól érzi magát - az általad alkalmazott sablonoknak köszönhetően :-) - akkor megérinted egy helyen (könyék, váll), megjelölve ezzel a rögzítési pontot (a csengő és a hús mintájára :-).

Ha sikerült már mondjuk legalább háromszor megérinteni ugyanazon a helyen, mikor kellemesen érezte magát (persze a három érintésnek ugyanolyannak kell lennie), hirtelen és váratlanul ugyanazok az érzések fogják el, mikor újra megérinted, anélkül, hogy te bármi egyebet tettél volna (vagyis: megnyomtad a csengőt, nem adtál hozzá ételt, de mégis beindult a nyálképződés :-). Ha már begyakoroltad és nagyon jól megy ez a módszer, akkor különböző kötődési pontokat alakíthatsz ki különböző érzésekhez - ha jókedvű, akkor a vállát, ha izgatott, akkor a könyökét, ha elérzékenyült, akkor a tenyerét, ha pedig beindult :-), akkor a térdét érintsd meg.

Fontos azonban az, hogy ne vidd túlzásba ezen pontoknak az alkalmazását, mert ha így teszel, a végén már szinte immúnissá válik a taktikával szemben. Ha tízszer egymás után nyomod meg a csengőt és nem adod az ételt, akkor bizony nem fog elindulni a nyálképződés! :-)

 

 

 

 

Idézet és halmozás

Ha valaki más szavaiból idézel, akkor a félénkebb, bizonytalanabb lányok is felszabadultabban beszélgetnek általad feldobott témáról. Ha ily módon adod elő magadat, akkor sokkal vevőbb lesz a szövegedre: nem magadról beszélsz ugyanis, nem is róla, hanem egy "barátodról" (ez akkor is nagyszerű taktika, ha kicsit merészebb történetet akarnál előadni, persze E/3 személyben). A személytelenség miatt ne aggódj: ha tényleg felfog mindent, amit mondasz, akkor úgyis automatikusan beleéli magát a történetbe, így nem fordulhat elő, hogy nem érzi át azt, ami a "barátoddal" történt.

Ha viszont a másik oldaláról nézzük a dolgot, akkor e taktika alkalmazása esetleg csökkentheti az esélyedet a merészebb és kalandvágyóbb lányoknál. Ők ugyanis nem bánnák, ha saját magadat, vagy akár őket is belevennéd a történetbe, és az ezzel kapcsolatos érzelmekről beszélnél: ha valakinek bejön az "egyenes" szöveg, akkor nála a saját élményeid elmesélésével többre mész, mint a fent leírt taktika alkalmazásával. Az ilyen lányok hajlamosak olyasmiket gondolni, hogy "jesszus ez a srác TÉNYLEG megérti az én érzéseimet" vagy "ez a srác nagyon gazdag érzelmekben!" A lényeg, hogy benedvesedik :-)

Ha sok idézetet raksz egymás után, azt halmozásnak hívjuk: ha az internet és az újság is ezt írta, ha a barátoddal ez történt, ha egy ismert személy mondta, ha az ismerőseid így csinálták... akkor biztos igaz/ez a jó.

Az idézetek használatának azonban valójában az lenne a lényege, hogy az érzelmileg bizonytalanabb lányoknak úgy adsz elő egy-egy témát, hogy ők azt egy biztos távolságból kezelhetik - sem magadat, sem őt nem hoztad túlságosan közeli kapcsolatban az elmondottakkal, hiszen idéztél. Hasonlóan jó módszer a feltételes mód használata: "Mi lenne ha... ", "Ha valaki más helyében lennél....", "Ha megtehetnéd azt, hogy... " stb. Ezzel kellőképpen közel lehet kerülni a témához, persze csupán elméletileg. :-). Például mennyivel finomabban lehet azt előadni, hogy "Ha megkérdezném, neked mi a legfontosabb egy kapcsolatban, akkor mit válaszolnál", mint azt, hogy "Neked mi a legfontosabb egy kapcsolatban?"

 

 

 

 

Időtorzítás

Az "időtorzítás" célja az, hogy a nő elgondolkodjon arról, milyen érzései lennének "mondjuk hat hónap múlva", ha most elkezdene járni valakivel. Ha az előzőleg alkalmazott taktikák tényleg beváltak és közelebb kerültél hozzá, akkor az a "valaki", akit beleképzel az illető helyébe, te leszel. Miközben eljátszadozik ezzel a gondolattal, biztonságban érzi magát: hiszen csak fantáziálásról van szó, néhány gondolatról és senki nem fog tudni róla. Legalábbis ő ezt hiszi. :-)

Persze ha nem téged képzel el jövőbeli kedveseként, az sem tragédia. Az "idő-torzítás" taktikával azt kell elérned, hogy a közted és közte lévő kapcsolatot képzelje el hat hónap múlva. Nem feltétlenül kell, hogy mint kedvese szerepelj a képzeletében, az is segít, ha úgy érzi, hogy már nagyon régóta ismer téged (mondjuk hat hónapja :-) Észre sem veszi, hogy máris sokkal magabiztosabban érzi magát és (hat hónapos) ismerőseként kezel.

Kiegészítés: tálalj fel neki egy olyan történetet, amely a jövőben zajlik, valamint ő és te is szerepeltek benne. Mire a történet végére érsz, úgy fogja érezni, mintha már valóban régóta ismerne téged, mivel "lélekben", a sztori elmesélésével már jóval (hat hónappal) előrébb járt az időben, és elképzelt benneteket, ha nem is egy párként, de legalább jó barátként.